Hovězí maso

https://www.receptyonline.cz/recept--hovezi-maso-varene--8411.html

V celku uvařené hovězí přední bez kosti. Základní recept.

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody, aby se chuťové látky nevyluhovaly. 

Vaření hovězího masa

Vaření hovězího masa provádíme dvěma základními způsoby:
 -   pokud chceme získat silný vývar, vkládáme maso do studené
     vody, při přípravě dochází k velkému vyluhování živin z masa 
     do vývaru
 -   pokud chceme získat kvalitnější maso, vkládáme maso do vařící
     vody, na povrchu dojde ke sražení bílkovin a tím se nám většina
     živin udrží v mase 

Základní technologický postup: 
maso omyjeme,nakrájíme na vhodnou velikost,vložíme do vařící vody, sůl, celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a další doplňky podle TP nebo dle potřeby. Vaříme pomalým varem do měkka. V případě potřeby krájíme na kostky nebo plátky a to až po uvaření.